Emmanuel Macron: Există posibilitatea unui acord special între UE şi Marea Britanie după Brexit

Este posibil ca după Brexit să existe un acord special între Marea Britanie şi Uniunea Europeană aşa cum îşi doreşte Guvernul de la Londra, a declarat sâmbătă Emmanuel Macron, într-un interviu acordat postului BBC.

328 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron: Există posibilitatea unui acord special între UE şi Marea Britanie după Brexit

Întrebat dacă există şansa finalizării unui acord cum îşi doreşte Marea Britanie, Macron a răspuns afirmativ.

”Această cale specială trebuie să fie compatibilă cu menţinerea pieţei unice şi a intereselor noastre colective", a declarat preşedintele francez.

Cu toate acestea, liderul de la Elysee a precizat că Marea Britanie nu poate avea acces total la piaţa unică a Blocului comunitar, din moment ce nu va mai fi membru de facto al Uniunii Europene. Macron a precizat că viitorul acord dintre Londra şi Bruxelles ar putea ”fi ceva între acces total la piaţa unică şi un acord comercial”, adăugând că accesul deplin la serviciile financiare ale pieţei unice este posibil.

”Nu trebuie să fie posibil să alegi ce vrei din piaţa unică, pentru că asta înseamnă destrămarea pieţei unice”, a adăugat Macron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici