Emmanuel Macron îndeamnă Camera Comunelor a Marii Britanii să aprobe acordul pentru Brexit

Preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat că Marea Britanie se îndreaptă către un Brexit fără o înţelegere dacă Parlamentul britanic va refuza să ratifice acordul privind ieşirea din Uniunea Europeană, negociată între Theresa May şi Bruxelles, relatează The Guardian.

212 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron îndeamnă Camera Comunelor a Marii Britanii să aprobe acordul pentru Brexit

Emmanuel Macron îndeamnă Camera Comunelor a Marii Britanii să aprobe acordul pentru Brexit

"În cazul unui vot negativ, va exista automat scenariul fără înţelegere. Aceasta este situaţia. Noi suntem pregătiţi", a avertizat liderul francez.

Premierul britanic Theresa May vrea să obţină de la Uniunea Europeană o amânare a Brexit-ului până pe 30 iunie, pentru a avea astfel timpul necesar pentru a convinge Parlamentul să îi aprobe acordul.

"Mă aflu aici, astăzi. pentru a discuta cu ceilalţi lideri despre amânarea pe o perioadă scurtă de timp a articolului 50", a declarat May pentru reporteri, înainte de summit.

Mai multe surse au informat că UE nu este de acord cu extinderea până la sfârşitul lunii iunie, însă ar putea acorda o amânare până pe 22 mai.

"Noi suntem pregătiţi pentru Brexit. Franţa nu a ales acest lucru, britanicii au făcut-o. Ne pare rău de acest lucru, dar am avut timp să ne pregătim, în mod legal şi tehnic. Proiectul european trebuie să continue şi trebuie să fie puternic", a adăugat Macron.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie. Camera Comunelor a respins de două ori Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici