Emmanuel Macron se declară "destul de sigur că Donald Trump se va răzgândi" în privinţa acordului de la Paris

Preşedintele francez Emmanuel Macron susţine că este "destul de sigur" că omologul său american, Donald Trump, se va răzgândi în privinţa acordului climatic de la Paris, reamintindu-i liderului SUA că are o responsabilitate în faţa istoriei, informează site-ul postului France 24.

334 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron se declară "destul de sigur că Donald Trump se va răzgândi" în privinţa acordului de la Paris

Emmanuel Macron se declară "destul de sigur că Donald Trump se va răzgândi" în privinţa acordului de la Paris

Într-un interviu pentru postul CBS, preşedintele francez a respins ideea că Trump ar putea negocia un nou acord climatic şi a catalogat retragerea SUA din acord drept o manevră "extrem de agresivă".

"Îmi pare rău să spun asta, nu este acceptabil, aşa că îmi pare atât de rău, dar cred că este o mare responsabilitate în faţa istoriei şi sunt destul de sigur că prietenul meu, preşedintele Trump, se va răzgândi în lunile sau anii viitori, sper", a declarat liderul francez.

"Este extrem de agresiv să decizi de unul singur să pleci pur şi simplu, şi nu există nicio cale să-i convingi pe ceilalţi să renegocieze pentru că cineva a decis să se retragă", a completat Macron.

"Nu vreau să renegociem, dar sunt pregătit să-l primesc dacă decide să se întoarcă", a precizat preşedintele Franţei.

În luna iunie 2017, preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris.

Anterior, Donald Trump a declarat că nu crede în schimbările climatice realizate de om şi a promis să "anuleze" Acordul climatic de la Paris, pe care îl consideră dăunător afacerilor americane.

După ce Siria a aderat în luna noiembrie 2017 la acordul climatic, SUA au rămas singura ţară care nu aplică pactul global privind combaterea schimbărilor climatice.

Retragerea din Acordul climatic de la Paris (semnat în decembrie 2015 şi intrat în vigoare în noiembrie 2016) constituie o nouă decizie a preşedintelui Donald Trump în sensul distanţării de politicile Administraţiei Barack Obama.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici