Emmanuel Macron se oferă să medieze discuţiile dintre Turcia şi Forţele Democratice Siriene

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franţa este dispusă să medieze discuţiile dintre Turcia şi Forţele Democratice Siriene pentru soluţionarea conflictului din nordul Siriei, relatează site-ul publicaţiei Deutsche Welle.

392 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron se oferă să medieze discuţiile dintre Turcia şi Forţele Democratice Siriene

Emmanuel Macron se oferă să medieze discuţiile dintre Turcia şi Forţele Democratice Siriene

Joi, Macron s-a întâlnit la Paris cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai grupării insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG) şi ai Forţelor Democratice Siriene (SDF) - alianţă arabo-kurdă sprijinită de SUA care luptă împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria.

"Preşedintele a adus un omagiu pentru sacrificiile şi rolul hotărâtor al Forţelor Democratice Siriene în lupta împotriva Stat Islamic. El a asigurat SDF de sprijinul Franţei pentru stabilizarea zonei de securitate din nord-estul Siriei, prin intermediul unei guvernări incluzive şi echilibrate, pentru a preveni orice revitalizare a Stat Islamic. Macron a precizat că speră să fie stabilit un dialog între SDF şi Turcia, cu ajutorul Franţei şi al comunităţii internaţionale", se arată într-un comunicat al preşedinţiei franceze.

Emmanuel Macron a promis că va trimite "foarte rapid" trupe franceze în oraşul sirian nordic Manbij, pentru a lupta împotriva militanţilor Stat Islamic. Totodată, liderul de la Paris va încerca să descurajeze Turcia să avanseze spre Manbij.

La 20 ianuarie, Turcia a declanşat operaţiunea militară terestră "Ramura de măslin" asupra poziţiilor ocupate de gruparea insurgentă kurdă Unităţile Populare de Protecţie (YPG) în regiunea siriană Afrin. Regimul de la Ankara consideră grupările kurde siriene drept aliaţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), structură catalogată drept teroristă de Turcia, SUA şi UE.

Franţa şi Statele Unite au furnizat armament şi au asigurat instruirea forţelor YPG în lupta împotriva Stat Islamic, trimiţând mii de militari în regiune, acţiune condamnată de regimul din Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici