Emmanuel Macron se va întâlni marţi cu Svetlana Tihanovskaia, lidera opoziţiei din Belarus

  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se va întâlni marţi, în Lituania, cu Svetlana Tihanovksaia, liderul opoziţiei din Belarus.
  • Macron se află într-un turneu în ţările baltice, iar întâlnirea va avea loc la Vilnius.
  • Emmanuel Macron a declarat că Lukaşenko trebuie să se retragă de la putere.
414 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron se va întâlni marţi cu Svetlana Tihanovskaia, lidera opoziţiei din Belarus

Profimedia

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se va întâlni marţi, în Lituania, cu Svetlana Tihanovksaia, liderul opoziţiei din Belarus, afirmă surse citate de cotidianul Le Monde. 

Macron se află într-un turneu în ţările baltice, iar întâlnirea cu Svetlana Tihanovskaia, va avea loc la Vilnius.

Candidata opoziţiei din Belarus în scrutinul prezidenţial desfăşurat pe 9 august s-a refugiat în Lituania imediat după alegeri.

Emmanuel Macron a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Journal du Dimanche, că preşedintele contestat al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, trebuie să accepte logica democraţiei şi să se retragă de la putere.

Svetlana Tihanovskaia i-a cerut lui Emmanuel Macron, într-un interviu acordat Agenţiei France-Presse, să joace rol de mediator în criza din Belarus, pentru a se evita "vărsarea de sânge". "Domnul Macron ar putea fi mediator, cu liderii altor ţări. Ar putea fi capabil să îl influenţeze pe domnul Vladimir Putin, cu care are relaţii foarte bune", a spus Tihanovskaia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici