Emmanuel Macron şi Angela Merkel cer reformarea UE, pentru a face faţă provocărilor mondiale

Uniunea Europeană trebuie reformată, pentru a putea face faţă provocărilor de nivel global care ameninţă suveranitatea comunitară, afirmă preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

1746 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron şi Angela Merkel cer reformarea UE, pentru a face faţă provocărilor mondiale

Emmanuel Macron şi Angela Merkel cer reformarea UE, pentru a face faţă provocărilor mondiale

Angela Merkel şi Emmanuel Macron au reiterat intenţia de reformare a Uniunii Europene şi a zonei euro.

Europa este într-un moment crucial. "Trăim un moment de aventură europeană care este cu adevărat unic", a afirmat Macron, la Berlin, după întrevederea pe care a avut-o cu Angela Merkel, potrivit publicaţiei Die Welt.

Suveranitatea comună a Europei va fi testată în contextul noii ordini mondiale, a atras atenţia liderul de la Paris. "Chiar şi la nivelul statelor au apărut dubii şi sunt noi viziuni naţionaliste", a subliniat el.

Ambele administraţii sunt de acord că "zona euro nu este suficient de rezistentă la crize", a declarat Angela Merkel. "Avem nevoie de o dezbatere deschisă şi, în final, de capacitatea de a face compromisuri", a subliniat liderul german.

Emmanuel Macron a reiterat ideea creării unui buget comun al zonei euro şi a unui post de ministru comunitar al Finanţelor.

Angela Merkel a admis că există disensiuni între Germania şi Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Statele Unite, pe de alta, dar a evidenţiat angajamentul său pentru relaţiile transatlantice. "Suntem într-o perioadă în care avem divergenţe. Dar relaţiile transatlantice au o mare valoare şi o apreciem", a subliniat liderul german.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici