Emmanuel Macron şi Xi Jinping au discutat despre susţinerea Acordului climatic de la Paris

Emmanuel Macron a avut o întrevedere bilaterală în cadrul summitului G20 cu liderul chinez, Xi Jinping, la care au discutat despre susţinerea Acordului climatic de la Paris şi dorinţa de a colabora la proiecte de energie regenerabilă, conform cabinetului preşedintelui francez.

243 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron şi Xi Jinping au discutat despre susţinerea Acordului climatic de la Paris

Emmanuel Macron şi Xi Jinping au discutat despre susţinerea Acordului climatic de la Paris

Preşedintele chinez a avut de asemenea o întrevedere de 30 de minute cu premierul britanic, Theresa May, la o săptămână după iscarea unei controverse între Londra şi Beijing, legată de Hong Kong, informează The Guardian.

Administraţia de la Beijing a denunţat abordarea "incorectă" a ministrului britanic de Externe, Boris Johnson, care a cerut progrese pentru respectarea principiilor democratice în Hong Kong, la exact 20 de ani de la reintrarea fostei colonii britanice sub administrarea Beijingului. Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a avertizat că Beijingul nu va tolera nicio contestare a autorităţii în Hong Kong.

Conform agenţiei chineze de ştiri, Xinhua, Jingping ar fi transmis Theresei May că Marea Britanie şi China ”ar trebui să-şi respecte reciproc interesele esenţiale şi preocupările majore”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici