Emmanuel Macron susţine recunoaşterea simbolică a Corsicăi în Constituţia franceză

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, miercuri, că susţine ideea menţionării insulei Corsica în Constituţia Franţei, ignorând restul cererilor liderilor corsicani cu privire la autonomie, informează site-ul EUObserver.com,

416 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron susţine recunoaşterea simbolică a Corsicăi în Constituţia franceză

Emmanuel Macron susţine recunoaşterea simbolică a Corsicăi în Constituţia franceză

Într-un discurs susţinut la Bastia, oficialul francez a afirmat că cererea făcută de naţionaliştii aflaţi la putere reprezintă "o exprimare legitimă a nevoii de recunoaştere". Acesta a exclus îndeplinirea cererilor precum adăugarea limbii corsicane ca a doua limbă oficială, graţierea naţionaliştilor acuzaţi pentru terorism, sau acordarea unei puteri fiscale mai mare.

Potrivit agenţiei Reuters, liderul guvernului regional Gilles Simeoni a declarat că Macron a "ratat o oportunitate" de a construi o nouă relaţie cu insula.

În timpul vizitei oficiale în Corsica, Macron a condamnat acţiunile din trecut ale separatiştilor, reiterând, în acelaşi timp, importanţa îmbunătăţirii cooperării între insulă şi restul teritoriului francez.

"Vreau să deschidem un nou capitol al istoriei. Vreau ca toată lumea din Franţa să poată să îşi afirme identitatea, specificul. Dar dacă acest specific va deveni inamicul Republicii, atunci este o eroare pe care nu pot să o accept", a declarat Macron.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici