Emmanuel Macron vrea "parteneriat strategic" cu Beijingul şi avertizează asupra protecţionismului

Preşedintele Emmanuel Macron a pledat pentru un "parteneriat strategic" cu Beijingul, prin intensificarea investiţiilor chineze în Franţa, în schimbul creşterii accesului pe pieţele chineze aflate în ascensiune, avertizând că actualele dezechilibre comerciale internaţionale vor genera protecţionism.

365 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron vrea "parteneriat strategic" cu Beijingul şi avertizează asupra protecţionismului

Emmanuel Macron vrea "parteneriat strategic" cu Beijingul şi avertizează asupra protecţionismului

Emmanuel Macron se află în vizită oficială în China împreună cu aproximativ 50 de manageri de companii, printre care se numără directorii firmelor Areva, Airbus, Safran şi EDF.

Liderul Franţei a insistat asupra importanţei unui "partenariat strategic" cu Beijingul.

"Trebuie să structurăm relaţiile în materie de proprietate intelectuală, să obţinem acces mai mare pe pieţele chineze, să permitem investiţii chineze în Franţa şi să semnăm acorduri de schimb reciproc de date", a declarat Emmanuel Macron la Beijing, potrivit ziarului Le Monde.

Liderul Franţei a atras atenţia că actualele dezechilibre comerciale internaţionale riscă să genereze protecţionism.

"În momentul de faţă, avem un tip de acces la pieţe comerciale dezechilibrat, nemulţumitor. Dacă nu vom gestiona responsabil această problemă, prima reacţie naturală va fi o atitudine de închidere din partea ambelor părţi", a subliniat Emmanuel Macron.

Cu ocazia vizitei, Emmanuel Macron a anunţat semnarea cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, a unui acord de parteneriat privind crearea unui Centru Pompidou de artă contemporană la Shanghai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici