Emmanuel Macron vrea relaxarea restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte

  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, vrea relaxarea restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte.
  • Macron: "Vom încerca să decalăm puţin, întrucât ora 19.00 este foarte devreme".
  • Localurile cu terase în aer liber vor fi redeschise la jumătatea lunii mai în Franţa.
183 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron vrea relaxarea restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte

Emmanuel Macron vrea relaxarea restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat, luni, că va reanaliza intervalul orar pentru interdicţia de circulaţie pe timp de noapte, subliniind că ora 19.00 i se pare "foarte devreme".

„Vom încerca să decalăm puţin, întrucât ora 19.00 este foarte devreme", a afirmat Emmanuel Macron, potrivit postului France Info, în cursul vizitei la o şcoală din Melun (Seine-et-Marne).

Preşedintele Franţei a declarat că terasele localurilor ar putea fi redeschise la jumătatea lunii mai, iar restaurantele cu spaţii interioare, ulterior. „Vor exista etape. Există etapa din 3 mai, apoi cea de la jumătatea lunii mai, o etapă la începutul lunii iunie şi cred că alta la jumătatea lunii iunie. Totul va depinde de rezultatele obţinute. Vom încerca să redeschidem spaţiile culturale în prima etapă. Pentru restaurante, va fi diferit: dacă este menţinut obiectivul de la jumătatea lunii mai pentru terase, va trebui să mai aşteptăm pentru o redeschidere totală", a argumentat Macron, citat de postul BFMTV.

Premierul Franţei, Jean Castex, a anunţat, joi seară, relaxarea unor restricţii antiepidemice, în contextul îmbunătăţirii situaţiei, dar a precizat că interdicţia de circulaţie pe timp de noapte va fi reevaluată abia la jumătatea lunii mai.

Limita de zece kilometri privind deplasările în jurul domiciliului va fi anulată pe 3 mai, a declarat Jean Castex. "Situaţia se ameliorează", a explicat premierul Franţei, pledând însă pentru prudenţă şi respectarea restricţiilor.

În schimb, interzicerea circulaţiei în intervalul orar 19.00-6.00 va fi deocamdată menţinută. „Vom vedea la jumătatea lunii mai, în etapa următoare, în funcţie de situaţia epidemică", a explicat Jean Castex.

Cursurile liceelor se vor desfăşura într-un sistem "hibrid" începând din 3 mai. În şcolile elementare şi generale, vor fi efectuate teste salivare pentru depistarea eventualelor infectări. În prima etapă au fost puse la dispoziţie 400.000 de teste salivare. „Se pare că am depăşit vârful celui de-al treilea val epidemic", a subliniat premierul Franţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici