Epidemia de E.coli: Bilanţul a ajuns la cel puţin 43 de morţi în Europa

Epidemia provocată de bacteria E.coli s-a soldat cu noi victime în Germania, bilanţul ajungând la cel puţin 43 de morţi în Europa, potrivit autorităţilor sanitare germane.

612 afișări
Imaginea articolului Epidemia de E.coli: Bilanţul a ajuns la cel puţin 43 de morţi în Europa

Epidemia de E.coli: Bilanţul a ajuns la cel puţin 43 de morţi în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Doar una dintre persoane a murit în afara Germaniei, şi anume o femeie din Suedia, a precizat Institutul Federal pentru Supraveghere Sanitară Robert Koch.

În cadrul epidemiei, care s-a propagat prin consumul de seminţe germinate, au fost înregistraţi aproximativ 3.800 de bolnavi, în 16 ţări, dintre care 850 de bolnavi în stare gravă, a anunţat joi, pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Numărul noilor cazuri înregistrate scade în mod constant, de la vârful epidemiei, înregistrat la 22 mai. Dar, dacă se ţine cont de întârzierea în semnalarea cazurilor, numărul total de bolnavi din Germania va creşte, în continuare, a subliniat OMS.

Potrivit unui studiu al unor cercetători de la Universitatea din Munster, publicat miercuri în revista Lancet, bacteria "ucigaşă" este o combinaţie de două tulpini, şi anume o tulpină Ehec (E.coli enterohemoragic) şi o tulpină Eaec (E.coli enteroagregativ), deosebit de periculoasă, din cauza capacităţii sale de a se ataşa de peretele intestinal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici