Episcopul din Tripoli confirmă moartea unuia dintre fiii lui Muammar Kadhafi

Vicarul apostolic (episcopul) din Tripoli, Giovanni Innocenzo Martinelli, a confirmat, duminică, prin telefon pentru postul de televiziune italian Sky TG24, moartea unuia dintre fiii liderului libian Muammar Kadhafi, Saif al-Arab Kadhafi.

338 afișări
Imaginea articolului Episcopul din Tripoli confirmă moartea unuia dintre fiii lui Muammar Kadhafi

Episcopul din Tripoli confirmă moartea unuia dintre fiii lui Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Confirm moartea fiului liderului", a declarat monseniorul Martinelli, pe care imaginile difuzate de televiziunea publică libiană şi preluate de Sky, l-au înfăţişat alături de alţi demnitari religioşi în faţa a două cadavre acoperite cu cearşafuri.

El poate fi văzut cum se reculege în faţa cadavrelor acoperite cu sânge, dar nu pot fi recunoscute corpurile neînsufleţite.

Prelatul a povestit că a fost adus la morgă cu "lideri ai mai multor biserici pentru a vedea cadavrele" şi că "au spus o rugăciune". "Un imam a susţinut un discurs împotriva barbariei acestui atac care a lovit persoane nevinovate şi civili", a adăugat Martinelli.

El a subliniat că a simţit furia persoanelor prezente, care i-au "mulţumit însă pentru acest gest de solidaritate".

Prelatul a lansat un apel la postul de televiziune Sky la adresa comunităţii internaţionale, a NATO şi a ONU, pentru a înceta bombardamentele împotriva Libiei.

"Din adâncul inimii, vă cer, vă rog, din respect pentru durerea pierderii unui fiu, un moment de armistiţiu", a declarat monseniorul Martinelli.

"Accelerarea bombardamentelor a generat tensiuni în mod inuman. Este nevoie de un gest de civilizaţie, să se arate că NATO nu este numai barbarie", a subliniat prelatul, care a criticat încă de la început operaţiunea militară internaţională din Libia.

Întrebat în legătură cu sinceritatea colonelului Kadhafi atunci când a propus un armistiţiu, episcopul a recunoscut "că nu este în măsură să judece persoane". Dar "vă rog în genunchi: vă rog să faceţi un gest de umanitate faţă de liderul" libian, a adăugat el.

Potrivit lui, Muammar Kadhafi a "protejat" creştinii şi catolicii din Libia şi "ne-a protejat ca entitate religioasă". "Pe de o parte este un mare prieten, iar pe de altă parte trebuie să îl ajutăm să găsească o formă de dialog" cu comunitatea internaţională, a aperciat prelatul catolic italian.

Martinelli, în vârstă de 69 de ani, trăieşte în Libia de 30 de ani. El este vicar apostolic la Tripoli, oraş în care comunitatea catolică nu are o mărime suficientă pentru a avea statut de episcopie, dar monseniorul Martinelli are rang de episcop.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici