Erdogan, despre incidentul de la exerciţiul NATO: Nu voi permite nimănui să defăimeze Turcia

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a comentat, sâmbătă, incidentul de la exerciţiul NATO de săptămâna trecută, afirmând că nu va permite nimănui să defăimeze Turcia, pe fondul deteriorării relaţiilor dintre Ankara şi Occident, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

5657 afișări
Imaginea articolului Erdogan, despre incidentul de la exerciţiul NATO: Nu voi permite nimănui să defăimeze Turcia

Erdogan, despre incidentul de la exerciţiul NATO: Nu voi permite nimănui să defăimeze Turcia

Săptămâna trecută, Turcia s-a retras din exerciţiul Trident Javelin, unde participa cu 40 de militari, după ce un oficial norvegian l-a înfăţişat pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan drept "colaborator al inamicilor" în timpul unui exerciţiu NATO în Norvegia. În plus, un portret al fondatorului Turciei, Mustafa Kemal Ataturk, a fost prezentat pe "lista liderilor ostili" în timpul exerciţiului asistat de calculator.

”Nu voi permite nimănui să defăimeze Turcia, pe mine, pe părintele fondator al republicii, Mustafa Kemal Ataturk, pe Armata noastră sau valorile noastre naţionale”, a declarat Erdogan.

După acel incident, secretarul seneral al NATO, Jens Stoltenberg, şi ministrul norvegian al Apărării, Frank Bakke-Jensen, şi-au cerut scuze faţă de Turcia în legătură cu acest incident, însă preşedintele turc le-a respins.

Tot sâmbătă, Erdogan a declarat că Rusia şi Turcia vor discuta cu regularitate despre conflictul civil din Siria.

”O dată la 15 zile sau o data pe lună vom avea întâlniri pentru a discuta pe această temă. Împreună am luat decizii care au pus capăt dramelor umanitare din Siria”, a precizat liderul de la Ankara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici