Erdogan, despre Macron: "Soţiile noastre se înţeleg bine, nu şi noi" / Preşedintele a propus în glumă aderarea Franţei la Consiliul Turcic / Reacţie ironică a lui Macron

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a glumit joi pe seama relaţiei sale dificile cu şeful statului francez Emmanuel Macron, spunând într-o conferinţă de presă: "Soţiile noastre se înţeleg bine, nu şi noi".

3334 afișări
Imaginea articolului Erdogan, despre Macron: "Soţiile noastre se înţeleg bine, nu şi noi" / Preşedintele a propus în glumă aderarea Franţei la Consiliul Turcic / Reacţie ironică a lui Macron

Erdogan, despre Macron: "Soţiile noastre se înţeleg bine, nu şi noi" / Preşedintele turc a mai făcut o glumă propunând aderarea Franţei la Organizaţia Statelor Turcice / Reacţie ironică a lui Macron

Emine Erdogan, soţia preşedintelui turc, şi prima doamnă a Franţei, Brigitte Macron, au relaţii mai mult decât cordiale, în ciuda tensiunilor periodice dintre soţii lor, care au vorbit joi la Praga în cadrul primei reuniuni a Comunităţii Politice Europene.

În noiembrie anul trecut, persoane din anturajul lui Emine Erdogan a declarat pentru AFP că relaţiile dintre cele două femei - fotografiate în mod regulat împreună la summituri internaţionale - sunt în bune.

Recep Tayyip Erdogan a mai făcut o glumă propunând aderarea Franţei la Organizaţia Statelor Turcice (OET), din care fac parte, pe lângă Turcia, ţări vorbitoare de limbă turcă din Asia Centrală şi Azerbaidjan.

La rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, într-o manieră relativ ironică, că a insistat joi asupra necesităţii de a lupta împotriva oricărei "eludări" a sancţiunilor împotriva Rusiei, în contextul războiului din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici