Erdogan îi cere lui Putin "o încetare unilaterală a focului" în Ucraina pentru a avea loc negocieri de pace

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a spus lui Vladimir Putin, în cadrul unei convorbiri telefonice, că eforturile de pace în războiul dintre Rusia şi Ucraina ar trebui să fie susţinute de o încetare unilaterală a focului şi de o "viziune pentru o soluţie echitabilă", a anunţat joi preşedinţia turcă.

793 afișări
Imaginea articolului Erdogan îi cere lui Putin "o încetare unilaterală a focului" în Ucraina pentru a avea loc negocieri de pace

Erdogan şi preşedintele rus au vorbit în repetate rânduri de când forţele ruseşti au invadat Ucraina în februarie. Turcia a acţionat ca mediator alături de Naţiunile Unite pentru a stabili un acord care să permită exporturile de cereale din porturile ucrainene.

"Preşedintele Erdogan a declarat că apelurile pentru pace şi negocieri ar trebui să fie susţinute de o încetare unilaterală a focului şi de o viziune pentru o soluţie echitabilă", se arată în comunicat, adăugând că Erdogan i-a reamintit lui Putin rezultatele pozitive ale acordului privind coridorul de cereale, informează agenţia Reuters.

Ucraina este un important producător şi exportator global de cereale, dar producţia şi exporturile au scăzut de când Rusia a invadat şi a început să-i blocheze porturile maritime.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre Siria, Erdogan spunându-i lui Putin că trebuie luate măsuri concrete pentru a îndepărta militanţii kurzi din regiunea de frontieră siriană, se arată în comunicat.

"Preşedintele Erdogan a subliniat că acum ar trebui să se ia măsuri concrete pentru a elimina organizaţia teroristă PKK/PYD/YPG din regiunile de frontieră ale Turciei, în special Tel Rifat şi Manbij", se arată în comunicat.

Erdogan urma să aibă discuţii separate cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în cursul zilei de joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici