Erdogan lansează un nou atac la adresa lui Macron: ”Are nevoie de tratament psihiatric”

  • Preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, a lansat un nou atac la adresa omologului său francez, Emmanuel Macron, despre care a spus că are nevoie de un tratament psihiatric, ţinând cont de atitudinea lui împotriva islamismului.
  • Recent, Franţa a fost zguduită de un nou atac terorist, în urma căruia un profesor de istorie a fost decapitat.
  • Turcia şi Franţa sunt state membre NATO, dar nu s-au putut pune de acord pe un număr mare de probleme, precum politicile din Siria şi Libia şi, cel mai recent, privind conflictul din Nagorno-Karabakh.
4774 afișări
Imaginea articolului Erdogan lansează un nou atac la adresa lui Macron: ”Are nevoie de tratament psihiatric”

Erdogan lansează un nou atac la adresa lui Macron: ”Are nevoie de tratament psihiatric”

Preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, a lansat un nou atac la adresa omologului său francez, Emmanuel Macron, despre care a spus că are nevoie de un tratament psihiatric, ţinând cont de atitudinea lui împotriva islamismului.

La începutul lunii, Macron a spus că va lupta împotriva islamismului separatist, ameninţând că va prelua controlul în regiunile islamiste din apropierea Franţei. Întregul discurs al preşedintelui era şi o aluzie la adresa preşedintelui Erdogan. Replica preşedintelui turc nu a întărziat să apară şi l-a acuzat pe Macron de impertinenţă.

Recent, Franţa a fost zguduită de un nou atac terorist, în urma căruia un profesor de istorie a fost decapitat. Crima a fost un gest de răzbunare în numele Profetului Mahomed, după ce profesorul a folosit caricaturi ale Profetului.

Erdogan a susţinut în decursul zilei de sâmbătă un discurs la congresul partidului său, în oraşul Kayseri. Printre alte declaraţii, Erdogan, un musulman evlavios, l-a acuzat pe preşedintele Macron de probleme psihice. ”Care este problema acestui Macron cu musulmanii şi islamul? Macron are nevoie de un tratament psihiatric. Ce altceva i se poate spune unui şef de stat care nu întelege libertatea credinţei şi se comportă astfel cu cetăţenii săi?, a declarat Erdogan.

Turcia şi Franţa sunt state membre NATO, dar nu s-au putut pune de acord pe un număr mare de probleme, precum politicile din Siria şi Libia şi, cel mai recent, privind conflictul din Nagorno-Karabakh.

În urmă cu o aproximativ o lună, Erdogan şi Macron au convenit să îmbunătăţească legăturile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici