Erdogan promite că Turcia va dezvălui MARŢI adevărul în cazul dispariţiei jurnalistului Jamal Khashoggi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că va dezvălui marţi tot adevărul în cazul dispariţiei şi uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, în cadrul unei şedinţe cu parlamentarii care fac parte din partidul său, relatează site-ul postului France 24.

1753 afișări
Imaginea articolului Erdogan promite că Turcia va dezvălui MARŢI adevărul în cazul dispariţiei jurnalistului Jamal Khashoggi

Erdogan promite că Turcia va dezvălui MARŢI adevărul în cazul dispariţiei lui Khashoggi

"Vom căuta dreptate şi vom dezvălui adevărul", a promis Erdogan în cadrul unei manifestaţii care a avut loc la Istanbul.

Declaraţia preşedintelui turc a fost făcută în contextul în care Arabia Saudită, la două săptămâni după dispariţia jurrnalistului saudit, a recunoscut că acesta a fost ucis la 2 octombrie în consulatul saudit de la Istanbul.

Riadul a anunţat că a concediat cinci oficiali de rang înalt şi a arestat 18 saudiţi în urma investigaţiei iniţiale.

Cu toate acestea, Erdogan a exprimat scepticism pentru explicaţia Arabiei Saudite privind asasinarea lui Jamal Khashoggi.

"De ce au venit cei 15 bărbaţi aici? De ce au fost arestaţi 18?" a întrebat preşedintele turc.

Jamal Khashoggi era editorialist al cotidianului american The Washington Post şi îl critica pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman. Acesta a fost declarat dispărut în data de 2 octombrie, după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite în Istanbul pentru a-şi depune documentele de căsătorie şi nu a mai ieşit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici