Erdogan şi Putin au ajuns la un acord de încetare a focului în regiunea Idlib din Siria

Turcia şi Rusia au convenit un acord de încetare a focului în regiunea Idlib din Siria, au declarat cei doi lideri după discuţiile avute joi la Moscova, relatează Reuters.

2351 afișări
Imaginea articolului Erdogan şi Putin au ajuns la un acord de încetare a focului în regiunea Idlib din Siria

Turcia şi Rusia au ajuns la un acord de încetare a focului în regiunea Idlib din Siria

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că speră că acest acord va duce la stoparea acţiunilor militare în ultimul bastion al rebelilor sirieni din nord-vestul ţării.

„Sper că aceste acorduri vor servi drept o bază bună pentru încetarea activităţii militare în zona de descarcerare Idlib (şi) vor opri suferinţele populaţiei paşnice şi criza umanitară în creştere”, a spus Putin.

Erdogan a declarat că armistiţiul va intra în vigoare joi la miezul nopţii. „Vom lucra împreună pentru a furniza ajutor pentru sirienii aflaţi în nevoie”, a spus el, adăugând că Turcia şi-a păstrat dreptul „de a răspunde tuturor atacurilor regimului (sirian) din teren”.

Rusia şi Turcia au sprijinit părţi opuse implicate în conflictul sirian, Moscova fiind alături de preşedintele Bashar al-Assad, iar Turcia unele grupări rebele. Încercările anterioare pentru a pune capăt luptelor din Idlib au eşuat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici