Eric Zemmour, candidatul de extremă dreapta din Franţa, a fost atacat de un protestatar la un eveniment de campanie

  • Candidatul de extremă dreaptă la preşedenţia Franţei a fost rănit la umăr de un protestatar venit la miting
  • Aproximativ 10.000 de persoane au venit la miting iar alţi mii de oamenii au manifestat cotra politicianului
  • Eric Zemmour este cunoscut pentru discursurile sale instigatoare la ură
583 afișări
Imaginea articolului Eric Zemmour, candidatul de extremă dreapta din Franţa, a fost atacat de un protestatar la un eveniment de campanie

Eric Zemmour, candidatul de extremă dreapta din Franţa, a fost atacat de un protestatar la un eveniment de campanie

Candidatul de extremă dreapta la preşedinţia Franţei, Eric Zemmour, a fost atacat la primul său miting de campanie. În timp ce se deplasa prin mulţime spre scenă, un bărbat l-a prins de gât. 
 
Potrivit BBC, Eric Zemmour a fost rănit uşor la umăr, doctorii săi recomandându-i cel puţin nouă zile de odihnă.
 
Un purtător de cuvânt partidului a declarat pentru publicaţia Le Figaro că va fi depusă o plângere penală şi a lăudat „curajul” lui Zemmour.
 
După mai multe săptămâni de speculaţi, Eric Zemmour şi-a anunţat marţi candidatura pentru alegerile prezidenţiale din Franţa ce vor avea loc în primăvara anului 2022.
 
Fostul jurnalist este cunoscut pentru opiniile sale controversate despre migranţi şi al Doilea Război Mondial. Acesta a mai fost acuzat, în trecut, de rasism şi misoginism şi a fost chiar şi condamnat pentru discurs instigator la ură.
 
Momentul în care a fost atacat şi rănit Zemmour a fost unul dintre numeroasele incidente din timpul evenimentului, organizat lângă Paris.
 
Aproximativ 10.000 de persoane au fost prezente la eveniment. Simultan au avut loc şi proteste împotriva politicianului de extremă dreaptă, poliţia arestând câteva zeci de persoane.
 
Eric Zemmour a continuat să-şi susţină discursul după incident. În timpul discursului, susţinătorii săi au aruncat cu scaune în protestatarii care purtau tricouri cu lozinci antirasism.
 
În timpul discursului, fostul jurnalist a anunţat şi că şi-a numit partidul Reconquista - un nume despre care Zemmour spune că face referire la perioada în care armatele creştine au alungat musulmani din peninsula Iberică. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici