Erupţia vulcanului Fuego din Guatemala | Aproape 200 de persoane dispărute şi 75 de morţi

Cel puţin 200 de persoane sunt în continuare dispărute, iar alte 75 au decedat, în urma erupţiei de duminică a Vulcanului Fuego din Guatemala, eforturile echipelor de căutare fiind îngreunate de o nouă erupţie a vulcanului, care a avut loc marţi, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa.

1178 afișări
Imaginea articolului Erupţia vulcanului Fuego din Guatemala | Aproape 200 de persoane dispărute şi 75 de morţi

Erupţia vulcanului Fuego din Guatemala | Aproape 200 de persoane dispărute şi 75 de morţi

Sergio Cabanas, directorul agenţiei pentru situaţii de urgenţă din Guatemala (CONRED), a anunţat că 192 de persoane sunt date dispărute în urma erupţiei iniţiale.

Şase localităţi au fost evacuate, iar peste 1,7 milioane de persoane au fost afectate, inclusiv peste 3,000 care au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

Cea de-a doua erupţie majoră, produsă marţi, a luat prin surprindere populaţia şi autorităţile, în condiţiile în care vulcanologii nu estimau o nouă erupţie în următoarele zile.

Peste 30 de persoane sunt spitalizate în Guatemala cu arsuri de gradul trei, iar cel puţin şase urmează să fie transportate în SUA pentru tratament specializat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici