Estimări oficiale: 1 din 150 de americani este infectat cu noul coronavirus „chiar acum”

SUA au deja un număr record pentru cazurile confirmate zilnic de Covid-19, dar estimările specialiştilor arată că numărul real de infecţii este de fapt mult mai mare. Fostul comisar al FDA Dr. Scott Gottlieb, a declarat, vineri, că de fapt 1 din 150 de persoane din Statele Unite este probabil „infectat chiar acum”, scrie Forbes.

790 afișări
Imaginea articolului Estimări oficiale: 1 din 150 de americani este infectat cu noul coronavirus „chiar acum”

Sursa FOTO: Profimedia

Cercetătorii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi MIT au proiectat că numărul infecţiilor cu noul coronavirus este în realitate de zece până la 11,8 ori mai mare decât numărul de cazuri confirmate, ceea ce înseamnă peste „700.000 de infecţii reale pe zi”.

Gottlieb a explicat că atunci când erau confirmate în jur de 20.000 cazuri pe zi, „1 din 200 de persoane erau infectate”.

Proiecţia lui Gottlieb de 700.000 de infecţii zilnice este o creştere semnificativă faţă cifra înaintată în la 1 iulie, când se estimau că există în jur de 400.000 - 500.000 de infecţii reale în fiecare zi.

Deşi preşedintele Donald Trump a afirmat în mod repetat că creşterea numărului de cazuri se datorează testării crescute, Gottlieb a susţinut că SUA încă nu au capacitate de testare suficientă pentru a surprinde numărul real de infecţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici