Estonia cere o investigaţie după ce un avion NATO a lansat o rachetă în spaţiul său aerian: "Este vorba de un incident grav"

Guvernul Estoniei a cerut, miercuri după-amiază, Alianţei Nord-Atlantice să investigheze incidentul în care un avion NATO aflat într-o misiune de patrulare a lansat accidental o rachetă în spaţiul aerian eston.

4322 afișări
Imaginea articolului Estonia cere o investigaţie după ce un avion NATO a lansat o rachetă în spaţiul său aerian: "Este vorba de un incident grav"

Estonia cere o investigaţie după ce un avion NATO a lansat o rachetă în spaţiul său aerian: "Este vorba de un incident grav"

Premierul eston, Juri Ratas, a discutat telefonic despre acest incident cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

"I-am spus secretarului general NATO că este vorba de un incident grav şi că suntem preocupaţi în Estonia în legătură cu acest caz. Îi mulţumim lui Dumnezeu că, din ceea ce ştim până acum, nimeni nu a fost rănit în incident", a declarat Juri Ratas, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"I-am cerut lui Jens Stoltenberg să trateze cu mare seriozitate incidentul şi să identifice rapid circumstanţele în care s-a produs", a subliniat premierul Estoniei.

Un avion de vânătoare spaniol a lansat din greşeală, marţi, o rachetă de tip aer-aer deasupra Estoniei. Ministerul spaniol al Apărării a anunţat iniţierea unei anchete în acest caz.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a exprimat regret în legătură cu acest incident.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici