Estonia cere UE să aloce mai mulţi bani pentru apărarea frontierelor externe: Îmbunătăţirea capabilităţilor militare ale Rusiei genereză nelinişte în ţară

Kersti Kaljulaid, preşedintele Estoniei, a cerut, duminică, Uniunii Europene, să aloce mai mulţi bani pentru apărarea frontierelor externe, în contextul în care îmbunătăţirea capabilităţilor militare ale Rusiei genereză nelinişte în Estonia, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

502 afișări
Imaginea articolului Estonia cere UE să aloce mai mulţi bani pentru apărarea frontierelor externe: Îmbunătăţirea capabilităţilor militare ale Rusiei genereză nelinişte în ţară

Estonia cere UE să aloce mai mulţi bani pentru apărarea frontierelor externe: Îmbunătăţirea capabilităţilor militare ale Rusiei genereză nelinişte în ţară

Preşedintele Estoniei a precizat că ţara sa alocă deja 2.2% din PIB pentru apărare şi nu îşi permite să cheltuiască mai mult, deşi există nevoi suplimentare.

”Mica noastră ţară nu poate face mai mult decât ceea ce face în prezent. Însă trebuie făcute mai multe în această regiune”, a declarat Kaljulaid.

Preşedintele estonian a cerut Uniunii Europene să aloce mai multe fonduri pentru apărarea graniţelor externe ale Blocului comunitar, adăugând că este nevoie de un mecanism care să asigure securitatea tuturor statelor.

În ceea ce priveşte NATO, Kaljulaid a cerut statelor membre să mărească cheltuielile militare pentru a ajunge la obiectivul de 2% stabilit în interiorul Alianţei.

Toţi aliaţii din NATO au luat aceleaşi angajamente. Chiar dacă Estonia ar aloca mai multe fonduri pentru apărare, tot nu ar fi suficient”, a declarat preşedintele estonian.

Kaljulaid a adăugat că Rusia este un stat impredictibil, mai ales după anexarea Crimeei din 2014, însă a precizat că este important păstrarea dialogului cu Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici