Etiopia îl acuză pe directorul OMS Tedros că îi susţine şi a încercat să le procure arme rebelilor din regiunea Tigray

  • Armata Etiopiei l-a acuzat joi pe Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), că a susţinut şi a încercat să procure arme şi sprijin diplomatic pentru partidul politic dominant al statului Tigray, care luptă cu trupele federale.
  • „Acest om este membru al grupului”, a declarat generalul şef de stat major al armatei Birhanu Jula într-o declaraţie televizată.
  • Un purtător de cuvânt al OMS a spus pentru Reuters că nu există niciun comentariu imediat cu privire la acuzaţia împotriva lui Tedros.
2171 afișări
Imaginea articolului Etiopia îl acuză pe directorul OMS Tedros că îi susţine şi a încercat să le procure arme rebelilor din regiunea Tigray

Etiopia îl acuză pe directorul OMS Tedros că îi susţine şi a încercat să procure arme rebelilor din din regiunea Tigray

Etiopian de origine tigraiană, Tedros a fost ministru al Sănătăţii şi ministru de Externe al Etiopiei în perioada 2005-2016 într-o coaliţie guvernamentală condusă de Frontul de Eliberare a Poporului Tigray (TPLF). TPLF a condus efectiv ţara timp de decenii fiind cea mai puternică forţă a coaliţiei, până când prim-ministrul Ahmed Abiy a preluat funcţia în urmă cu doi ani.
 
„La ce te aştepţi de la el când grupul său şi semenii săi intră în război?” a spus Birhanu, numindu-l pe Tedros drept un "criminal care ar trebui să fie eliminat din postul său OMS".
 
„Nu ne aşteptăm ca el să stea de partea etiopienilor şi să-i condamne pe aceşti oameni. El a făcut totul pentru a-i sprijini, a militat pentru ca ţările vecine să condamne războiul. ”
 
Birhanu nu a oferit alte detalii specifice acuzaţiilor sale împotriva lui Tedros.
 
Tedros, în vârstă de 55 de ani, a fost ales în mai 2017 drept primul director general al Africii al OMS şi a ajuns în atenţia globală ca şef al organismului de sănătate în timpul pandemiei COVID-19.
 
Detalii privind conflictul din Etiopia pot fi găsite AICI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici