Eurodeputat ungar: Acţiunile unor oficiali maghiari în România sunt dăunătoare

Activităţile în România ale unor politicieni ai partidelor ungare aflate la putere, Fidesz şi creştin-democrat, cauzează "prejudicii sociale şi politice naţionale serioase", a declarat miercuri un eurodeputat ungar socialist (opoziţie).

878 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat ungar: Acţiunile unor oficiali maghiari în România sunt dăunătoare

Preşedintele Parlamentului ungar Laszlo Kover (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)

"Fidesz nu trebuie să decidă, în locul comunităţii maghiare din România, ce partid etnic maghiar ar trebui să-i reprezinte interesele", a apreciat Csaba Tabajdi.

El a adăugat că "rolul unilateral" al preşedintelui Parlamentului ungar, Laszlo Kover, şi al secretarilor de stat Geza Szocs şi Zsolt Nemeth, în campania pentru alegerile locale din România "creează diviziuni" între etnicii maghiari şi pune în pericol poziţia politică a comunităţii.

În loc să participe la campanie pentru comunitatea maghiară ca întreg, politicienii conservatori ungari îi susţin pe aliaţii lor politici împotriva UDMR, un partid etnic maghiar care reprezintă "o putere politică legitimă", a precizat Tabajdi.

El a mai afirmat că sprijinul Guvernului maghiar pentru reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef în România a constituit "o provocare deschisă la adresa victimelor Holocaustului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici