Eurodeputaţi olandezi denunţă blocarea transporturilor de flori la frontiera cu România

Blocarea transporturilor de flori şi seminţe la frontiera dintre Ungaria şi România reprezintă o formă de "şantaj", afirmă mai mulţi eurodeputaţi olandezi, citaţi de site-ul de ştiri Dutchnews.nl.

862 afișări
Imaginea articolului Eurodeputaţi olandezi denunţă blocarea transporturilor de flori la frontiera cu România

Eurodeputaţi olandezi denunţă blocarea transporturilor de flori la frontiera cu România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi autorităţile române afirmă că a fost depistată o bacterie la florile şi seminţele provenind din Olanda, eurodeputaţii creştin-democraţi olandezi privesc cu suspiciune momentul în care au fost luate aceste măsuri.

Eurodeputaţii olandezi i-au cerut explicaţii în legătură cu această situaţie comisarului UE pentru Piaţa Comună, Michel Barnier.

Un purtător de cuvânt al asociaţiei producătorilor de flori din Olanda a declarat că "nu există nicio bacterie în prezent".

Anul trecut, exporturile olandeze de bulbi spre România au atins nivelul de 700.000 de euro.

Olanda a anunţat vineri că se va opune în continuare aderării României şi Bulgariei la Schengen. "S-a decis în Guvern că vom continua să ne opunem intrării României şi Bulgariei", a declarat Elaine de Boer, purtătoarea de cuvânt a ministrului olandez al Imigraţiei, Gerd Leers. "Nu vom aproba nici măcar intrarea parţială", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Subiectul posibilei aderări la Schengen a României şi Bulgariei va fi discutat joi, la Bruxelles.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici