Europa se închide. Portugalia devine ultima ţară care reinstaurează carantina. Cazurile de coronavirus au depăşit pragul de 50 de milioane la nivel global

  • Portugalia a devenit ultima ţară europeană care a impus restricţii pe fondul celui de-al doilea val de coronavirus, scrie Euronews.
  • Ştirea vine la scurt timp după ce Universitatea Johns Hopkins din SUA a anunţat că infecţiile cu virusul SARS-CoV-2 au depăşit pragul de 50 de milioane la nivel mondial.
1187 afișări
Imaginea articolului Europa se închide. Portugalia devine ultima ţară care reinstaurează carantina. Cazurile de coronavirus au depăşit pragul de 50 de milioane la nivel global

 

„Situaţia prin care trece Portugalia este extrem de serioasă. Trebuie să facem tot ce putem pentru a controla pandemia”, a declarat premierul portughez Antonio Costa, după ce preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa a reinstituit starea de urgenţă pe teritoriul ţării.

Autorităţile au lansat luni o serie de măsuri, printre care se numără o interdicţie de circulaţie între orele 23:00 şi 05:00 pentru 121 de municipalităţi.

Portugalia numără peste 170.000 de cazuri confirmate şi, precum celelalte ţări europene, a raportat o creştere semnificativă în ultimele săptămâni.

Marea Britanie a intrat joi în a doua perioadă de „lockdown” de anul acesta, înregistrând de atunci aproximativ 20.000 de infecţii în fiecare zi. Duminică, Regatul Unit a raportat peste 400 de decese cauzate de COVID-19.

Uniunea Europeană şi-a revizuit în scădere estimările economice, declarând că PIB-ul regiunii nu se va întoarce la nivelurile pre-pandemie până în 2023.

„Credem că rata şomajului din zona euro va creşte de la 7,5% în 2019 la 8,3% în 2020 şi 9,4% în 2021, urmând să scadă la 8,9% în 2022”, spune Comisia Europeană. „Previziunea vine pe măsură ce al doilea val al pandemiei generează tot mai multe incertitudini şi spulberă speranţele unei recuperări rapide”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele Comisiei Europene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici