Europa se trezeşte la realitate după ultimele atentate teroriste

  • Dacă erai preocupat de securitatea ta atunci când călătoreai prin Europa, află acum că nu mai eşti singurul.
  • Atacurile sălbatice de la Paris, Nisa şi Viena i-au pus pe gânduri şi pe liderii europeni, care au avut deja un mini-summit despre lacunele securităţii antiteroriste.
  • În acelaşi context, la Viena s-au adus primele omagii victimelor atentatelor de acum o săptămână.
1726 afișări
Imaginea articolului Europa se trezeşte la realitate după ultimele atentate teroriste

Europa se trezeşte la realitate după ultimele atentate teroriste

Imaginile şocante de la atacurile de la Viena nu pot fi uitate de nimeni, dar mai ales de premierul austriac, Sebastian Kurz.

Acesta a cerut o reacţie coordonată din partea Europei la noile strategii folosite de teroriştii străini.

„Avem mii de oameni care au încercat să părăsească Europa în ultimii doi ani ca să ucidă în Siria, Irak sau altundeva. Unii s-au întors, alţii au fost arestaţi de autorităţi şi nu au putut să plece. Dar aveau obiectivul să ucidă în Siria şi Irak. O parte sunt încă în închisoare, dar alţii sunt iarăşi liberi. Aceşti oameni sunt bombe cu ceas”, a declarat cancelarul Austriei.

Sebastian Kurz a avut o videoconferinţă cu cancelarul german Angeka Merkel, cu preşedintele Franţei, Emanuel Macron, cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Drept urmare, summitul european din 19 noiembrie va discuta şi problema teroriştilor care se infiltrează în spaţiul european de liberă circulaţie.

„Doar atunci când controlăm cine poate şi cine nu poate să intre în Uniunea Europeană putem să garantăm securitatea în zona Schengen”, a continuat Kurz.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici