Europa sub zăpadă: Aeroporturi închise, trenuri oprite şi maşini blocate

Mai multe aeroporturi europene au fost închise sâmbătă, din cauza căderilor de zăpadă şi a temperaturilor neobişnuit de scăzute înregistrate în mai multe ţări europene la începutul vacanţelor de Crăciun.

295 afișări
Imaginea articolului Europa sub zăpadă: Aeroporturi închise, trenuri oprite şi maşini blocate

Europa sub zăpadă: Aeroporturi închise, trenuri oprite şi maşini blocate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GERMANIA

Aeroportul din Frankfurt, unul dintre nodurile de transport aerian importante din Europa, a anulat sâmbătă dimineaţă circa 170 de zboruri, din cauza valului de frig care perturbă traficul european. Circa 2.500 de pasageri au fost blocaţi pe aeroport în noaptea de vineri spre sâmbătă.

MAREA BRITANIE

Aeroporturile Heathrow şi Gatwick au fost închise, iar multe zboruri au fost anulate sau înregistrează întâzieri importante. Serviciile meteorologice au anunţat că Marea Britanie ar putea înregistra cea mai rece lună decembrie de după 1910, temperaturile scăzând până la -13 grade Celsius la Buckinghamshire.

ITALIA

Şi în Italia au fost înregistrate căderi de zăpadă neobişnuite în Toscana, dar şi la Roma, Neapole sau Capri. În nordul ţării, zborurile de pe aeroportul Florenţa sunt anulate până la ora 16.00 GMT (18.00, ora României), iar aeroportul din Pisa a întrerupt zborurile până la ora 15.00 (17.00, ora României).

BELGIA

În capitala Belgiei, zborurile către Londra, Munchen şi Amsterdam au fost anulate, iar cursele către Roma înregistrează întârzieri.

OLANDA

Circa 3.000 de pasageri au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în aeroportul Schiphol, unde zeci de zboruri au fost anulate din cauza căderilor de zăpadă.

UNGARIA

Aeroportul din capitala Ungariei a anunţat sâmbătă închiderea pistelor, din cauza căderilor abundente de zăpadă. "Directorul de zbor a decis închiderea aeroportului la ora 13.30 (14.30, ora României), din cauza intensităţii ninsorii", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul aeroportului, care ar putea fi redeschis în jurul orei 15.00 GMT (17.00, ora României).

Ninsorile au afectat şi traficul rutier în Italia, Marea Britanie şi Franţa, sute de maşini rămânând blocate pe şosele din vestul Angliei sau nordul Italiei.

Şi traficul feroviar se desfăşoară cu dificultate, legăturile Eurostar înregistrând întârzieri importante, iar companiile feroviare din sud-estul Angliei decizând să-şi reducă activitatea.

În gara din Florenţa, nod feroviar important pentru trenurile de mare viteză pe ruta Milano - Roma, traficul a fost blocat în cursul nopţii, iar aproape 5.000 de pasageri au fost găzduiţi într-un centru de congrese aflat în apropiere. Circulaţia a fost reluată sâmbătă dimineaţă, dar trenurile înregistrează întârzieri importante.

Vezi cum va fi vremea in oraşul tău!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici