Europarlamentar ALDE, despre declaraţiile recente ale preşedintelui Comisiei Europene: Juncker face jocuri cu ochii la alegerile europene care urmează

Europarlamentarul ALDE Renate Weber a declarat, miercuri, în contextul declaraţiilor preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, despre pregătirea României pentru a prelua preşedinţia Consiliului UE, că acesta ”face jocuri cu ochii la alegerile europene care urmează”.

942 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar ALDE, despre declaraţiile recente ale preşedintelui Comisiei Europene: Juncker face jocuri cu ochii la alegerile europene care urmează

Un europarlamentar ALDE îl atacă pe preşedintele Comisiei Europene: Juncker face jocuri cu ochii la alegerile europene care urmează

”E limpede pentru toată lumea deja că preşedintele CE face jocuri cu ochii la alegerile europene care urmează. Pentru mine e clar că Donald Tusk este cel în care pot avea încredere. Nu e prima dată când are curajul de a exprimă poziţîi corecte, chiar dacă ii deranjează pe cei care gândesc numai prin prisma interesului personal sau de partid”, a scris pe Facebook Renate Weber.

Ea a amintit că Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, are încredere în România.

”Donald Tusk (...) a scris pe twitter următoarele: “An Nou fericit! Urez României tot ce e mai bun cu prilejul primei preşedinţîi a UE. Sunt sigur că veţi face treaba bună şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu voi” (“Happy New Year! I wish România all the best with your first EU presidency. I am confident you will deliver and look forward to working with you”.Un mesaj care, aşa cum remarcă şi site-ul Politico.eu, e diferit de cel al lui Jean-Claude Junker, preşedintele Comisiei Europene, care şi-a exprimat rezervele în raport cu cât de pregătită e România să conducă UE. În care din cei doi să avem mai multă încredere privind gândurile sincere faţă de România? Aş spune că e suficient să citim mesajul transmis pe twitter de către ambasadorul Lars Danielsson, reprezentantul permanet al Suediei la Uniunea Europeană: “Aş vrea să sugerez cu umilinţă măcar să dăm României şansă de a începe preşedinţia înainte de a judecă, de a evalua, cât e de capabilă. În ceea ce priveşte echipa românească din Bruxelles sunt sigur că vor face o treaba excelenţă” (“May I humbly suggest that we at least give RO a chance to start its presidency before we judge their capability. As far as the RO- team în Bruxelles are concerned, I am sure they will do great!”). Aşadar, neîntrebat de nimeni, ambasadorul suedez a simţit nevoia să reacţioneze la o declaraţie nedreaptă a lui Junker”, a mai scris Weber.

Cu doar trei zile înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE, preşedintele Comsiei Europene, Jean Claude Juncker a declarat că are "dubii" privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială. Juncker a spus că, deşi este "bine-pregătit din punct de vedere tehnic", Bucureştiul nu a înţeles "deplin" ce presupune acest mandat.

În plus, preşedintele Comisiei Europene a explicat că, din cauza disputelor politice interne, România ar putea să pară că nu este o "entitate compactă" în Europa. "Este necesar un front unit pe plan intern pentru a promova unitatea Europei în calitatea de preşedinte al Consiliului UE", a subliniat Juncker.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici