Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, către Reding, în PE: V-aţi comportat în această vară ca un agent electoral al lui Băsescu

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan i-a spus comisarului european pentru Justiţie, Viviane Reding, în timpul dezbaterilor din plenul PE, că s-a comportat în această vară "ca un agent electoral" al lui Traian Băsescu şi că a "umilit" un popor întreg.

545 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, către Reding, în PE: V-aţi comportat în această vară ca un agent electoral al lui Băsescu

Cătălin Ivan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Unde, dacă nu aici, în PE, trebuie să spuneţi de ce votul a 8,4 milioane de cetăţeni nu a contat deloc pentru dvs. în această vară, de ce o regulă care nu este valabilă nicăieri în Europa a fost impusă României şi aici mă refer la pragul de 50% pentru vot", a spus Ivan, în intervenţia sa în plenul PE, la dezbaterea asupra situaţiei politice din România.

Adresându-i-se lui Reding, Ivan a susţinut că aceasta s-a "comportat ca un agent electoral" al lui Traian Băsescu.

El a făcut referire şi la "haina portocalie" pe care o purta Viviane Reding la şedinţa PE.

Ivan i s-a mai adresat lui Reding spunând că poate explică aceasta cum un referendum a devenit lovitură de stat.

"Aţi creat un precedent foarte periculos în UE. Aţi reuşit să impuneţi un preşedinte într-un stat membru împotriva voinţei propriului popor", a mai susţinut el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici