Evacuare de proporţii în Germania pentru detonarea unei bombe vechi

Circa 10.000 de persoane au fost evacuate din apropierea gării oraşului Osnabruck, situat în nord-vestul Germaniei, din cauza detonării a unei bombe datând din perioada celui de-al doilea război mondial, a anunţat poliţia landului Saxonia Inferioară, relatează site-ul Thelocal.de.

29 afișări
Imaginea articolului Evacuare de proporţii în Germania pentru detonarea unei bombe vechi

Evacuare de proporţii în Germania pentru detonarea unei bombe vechi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obuzul de circa 250 de kilograme a fost descoperit miercuri în timpul efectuării unor săpături într-o grădină din centrul oraşului, specialiştii ajungând la concluzia că este prea ruginit şi instabil pentru a fi transportat.

Circa 10.000 de persoane din zonă au fost evacuate, iar gara a fost închisă vreme de câteva ore, compania feroviară Deutsche Bahn fiind nevoită să transporte pasagerii cu autobuzul în oraş.

Bomba a fost detonată la scurt timp după miezul nopţii, iar poliţia a anunţat că nu s-au produs pagube la locuinţele din apropiere. Cetăţenii au putut să se întoarcă la locuinţele lor dimineaţă.

În ianuarie, 15.000 de locuitori ai oraşului Osnabruck au fost evacuaţi ca geniştii să dezamorseze o altă bombă din al doilea război mondial.

La 60 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial, recuperarea armelor este în continuare o misiune importantă a poliţiei din toată Germania. Forţele aliate au lansat în timpul războiului peste 2,7 de milioane de tone de bombe pe teritoriul Germaniei. Unele dintre acestea nu au explodat şi devin odată cu trecerea timpului mai periculoase din cauza corodării. În 1994, trei muncitori au fost ucişi în Berlin, iar alţi opt răniţi din cauza explodării unei bombe, ce a distrus clădirile şi automobilele din zonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici