Evacuări în masă. Un fenomen numit „ciclogeneză explozivă” a declanşat inundaţii masive în SUA | VIDEO

Topirea zăpezii şi cantitatea record de precipitaţii din ultimele zile au provocat inundaţii în mai multe state din zona centrală a Statelor Unite, provocând decesul a trei persoane, iar mii de persoane au fost evacuate, informează site-ul postului BBC News.

4142 afișări
Imaginea articolului Evacuări în masă. Un fenomen numit „ciclogeneză explozivă” a declanşat inundaţii masive în SUA | VIDEO

Evacuări în masă. Un fenomen numit „ciclogeneză explozivă” a declanşat inundaţii masive în SUA | VIDEO

Printre victime se numără şi un bărbat care încerca să salveze persoane străine surprinse de inundaţii, au relatat oficialii americani. Alte două persoane sunt date dispărute de câteva zile.

Meteorologii au anunţat că zona central-vestică a Statelor Unite a fost afectată de fenomenul numit „ciclogeneză explozivă", un proces de scurtă durată, dar foarte violent, similar unui ciclon.

Preşedintele Donald Trump a descris inundaţiile drept „devastatoare", adăugând că Administraţia de la Casa Albă ţine în permanenţă legătura cu oficialii locali din regiunile afectate.

Fluviul Missouri a atins niveluri record în unele zone, în special în statele Iowa şi Nebraska, care au fost cele mai grav afectate de inundaţii. Intemperiile au provocat pagube majore şi în statele Wisconsin, Minnesota şi South Dakota.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici