Evacuări în Puerto Rico după ce un baraj a cedat, în urma uraganului Maria

Autorităţile au efectuat evacuări masive după ce un baraj ce a cedat a cauzat inundaţii ”extrem de periculoase” ale unui râu din Puerto Rico în urma uraganului Maria, informează BBC News.

1289 afișări
Imaginea articolului Evacuări în Puerto Rico după ce un baraj a cedat, în urma uraganului Maria

Evacuări în Puerto Rico după ce un baraj a cedat, în urma uraganului Maria

Serviciul Naţional de Meteorologie a transmis că barajul Guajataca care a cedat a cauzat o ”situaţie ameninţătoare” pentru viaţa locuitorilor portoricani.

Peste 70.000 de persoane locuiesc în oraşele Isabela şi Quebradilla, din apropierea barajului.

Cel puţin 13 persoane au decedat în insula portoricană, în urma trecerii uraganului ce a întrerupt alimentarea cu energie electrică în întregul Puerto Rico.

Conform operatorilor barajului, din nord-vestul insulei, structura ar fi cedat în jurul orei locale 14:10 ( 21:10, ora României).

Barajul ce a cedat a cauzat inundaţii severe în oraşele Isabela şi Quebradillas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici