Evacuări masive în patru ţări din America de Sud din cauza inundaţiilor

Aproape 140.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în Paraguay, Argentina, Uruguay şi Brazilia din cauza unor inundaţii extinse, după mai multe zile de ploi torenţiale în regiunea celor patru ţări, relatează AP în pagina electronică.

457 afișări
Imaginea articolului Evacuări masive în patru ţări din America de Sud din cauza inundaţiilor

Evacuări masive în patru ţări din America de Sud din cauza inundaţiilor

Paraguayul este cea mai afectată ţară, în care cel puţin 100.000 de persoane au fost evacuate, potrivit Departamentului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Aproximativ 20.000 de argentinieni au fost de asemenea evacuaţi, potrivit agenţiei de stat argentiniene Telam.

Alţi aproximativ 9.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în Uruguay, în zone în care râurile au ieşit din matcă, potrivit Sistemului Naţional de Urgenţă.

De asemenea, cel puţin 7.000 de persoane au fost evacuate din sudul Braziliei, transmite Departamentul Apărării Civile din Rio Grande do Sul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici