Evadare ca în filme. Cum au reuşit să evadeze peste 260 de deţinuţi în Nigeria

Evadare demnă de scenariul unei film în Nigeria, unde un grup de persoane înarmate au atacat noaptea trecută o închisoare din Nigeria, aruncând în aer gardul perimetral şi eliberând 266 de deţinuţi, relatează Reuters.

896 afișări
Imaginea articolului Evadare ca în filme. Cum au reuşit să evadeze peste 260 de deţinuţi în Nigeria

Evadare demnă de scenariu de film în Nigeria. Cum au reuşit să evadeze peste 260 de deţinuţi

Un soldat şi un ofiţer de poliţie au fost ucişi în atac şi doi gardieni sunt daţi dispăruţi, a declarat ministerul de interne.

Atacatorii au folosit explozivi pentru a distruge gardul în trei părţi şi au dus o luptă armată cu gardieni la închisoarea de securitate medie situată în statul Kogi, la sud-vest de capitala federală Abuja, au spus autorităţile.

Nigeria se luptă cu probleme de securitate pe vastul său teritoriu, inclusiv jafuri armate, atacuri islamice în nord-est şi răpiri frecvente din şcolile din nord-vest.

A fost cel de-al doilea evadare în masă din acest an, după ce în aprilie, oamenii armaţi au atacat o închisoare din Owerri, în sud-estul statului Imo, eliberând peste 1.800 de deţinuţi.

Poliţia a dat vina pe membrii unei mişcări separatiste de ​​indigenii din Biafra care luptă pentru ca mai multe state din sud-est să se despartă de Nigeria. IPOB a negat orice implicare.

Serviciul penitenciar a declarat că închisoarea Kabba a fost înfiinţată în 2008, cu o capacitate de 200 de deţinuţi. La momentul atacului, în închisoare se aflau 224 de deţinuţi preventivi şi 70 condamnaţi. Suspecţii pot petrece ani în detenţie preventivă în Nigeria. Grupurile pentru drepturile omului spun că închisorile sunt adesea supraaglomerate şi că procedurile legale sunt ineficiente.

Ministerul de interne a declarat că erau 15 soldaţi, 10 ofiţeri de poliţie şi 10 gardieni înarmaţi la serviciu la închisoarea Kabba în momentul raidului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici