Evadare ca în filme la Florenţa: Trei români, dintr-o reţea de crimă organizată, au escaladat zidul închisorii pe funie din cearceafuri

Trei deţinuţi români închişi într-o închisoare din Florenţa au evadat luni. Cei trei români au ajuns în închisoare după o serie de furturi, relatează cotidianul italian La Nazione.

3744 afișări
Imaginea articolului Evadare ca în filme la Florenţa: Trei români, dintr-o reţea de crimă organizată, au escaladat zidul închisorii pe funie din cearceafuri

Evadare ca în filme la Florenţa: Trei români, dintr-o reţea de crimă organizată, au escaladat zidul închisorii pe cearceafuri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Români evadaţi, căutaţi de poliţie pe teritoriul Italiei

Poliţia italiană continuă căutările a trei români ce au evadat luni, 20 februarie, în jurul orei locale 20:00 (21:00, ora României) din închisoarea Sollicciano, din oraşul italian Florenţa, informează presa locală.

Căutările au fost iniţiate imediat după lansarea alarmei de evadare, acestea fiind extinse şi în afara regiunii Toscana. O atenţionare deosebită a fost lansată la punctele de frontieră, pentru ca cei trei evadaţi să nu părăsească teritoriul statului italian.

Potrivit primelor informaţii cei trei evadaţi ar fi tăiat barele celulei în care erau închişi, iar apoi ar fi coborât pe peretele exterior închisorii, folosindu-se de cearceafurile din celulă.

Doi dintre deţinuţii evadaţi sunt acuzaţi că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în furturi şi spageri de locuinţe, ce a fost interceptată în primele zile ale lunii februarie, reţeaua de infractori ar fi activat între Florenţa şi Lucca. Aceasta ar fi constituită din 25 de cetăţeni români.

Evadarea celor trei, care erau închişi într-o zonă de unde deţinuţii aveau acces la zone comune ale închisorii, pe durata zilei, a stârnit controverse, o parte a zidului din jurul închisorii nefiind supravegheată de către patrule din cauza pericolului de prăbuşire.

Ştire iniţială Deţinuţii au profitat de faptul că o porţiune de zid era nesupravegheată, accesul în zonă find interzis. Ei ar fi trecut de zidul închisorii folosind mai multe cearşafuri legate între el, scrie La Nazione.

Lipsa lor a fost remarcată după aproximativ o jumătate de ora. Este posibil ca cineva să-i fi aşteptat cu o maşină.

Cei trei deţinuţi,  Ciocan Dănuţ Costel, Bordeiano Costel şi Doncin Constantin Cătălin, făceau parte dintr-o reţea de crimă organizată, specializată în furturi. Această reţea era compusă din 25 de oameni, toţi românii. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici