Evadare uriaşă în Nigeria. Aproape 900 de deţinuţi au fugit din închisoare

Aproape 900 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din capitala Nigeriei, Abuja, după un atac atribuit Boko Haram. Patru deţinuţi au murit şi alţi 16 au fost răniţi.

338 afișări
Imaginea articolului Evadare uriaşă în Nigeria. Aproape 900 de deţinuţi au fugit din închisoare

Evadare uriaşă în Nigeria. Aproape 900 de deţinuţi au fugit din închisoare

Închisoarea ar fi fost atacată, în noaptea de marţi spre miercuri, de militanţii islamişti Boko Haram, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, conform Reuters.

Raidul, precum şi o busculadă separată asupra unui convoi al preşedintelui nigerian Muhammadu Buhari - care nu era prezent - care se îndrepta spre oraşul său natal din statul nordic Katsina, evidenţiază provocările de securitate din Nigeria, în special în regiunile nordice, unde insurgenţii înarmaţi şi bandele sunt numeroase.

Shuaib Belgore, secretar permanent la Ministerul de Interne, a declarat jurnaliştilor în faţa închisorii din Abuja - care are 900 de deţinuţi - că un ofiţer de securitate a fost ucis în timpul atacului şi alţi trei au fost răniţi.

El a spus că presupuşii atacatori Boko Haram au venit după membrii care erau deţinuţi în închisoare.

În total, 879 de deţinuţi au fugit, a precizat serviciul penitenciar într-un comunicat. 443 sunt încă în libertate, iar restul au fost prinşi.

Penitenciarul a precizat că 4 deţinuţi au murit şi alţi 16 au fost răniţi.

În afara închisorii, rămăşiţele carbonizate ale mai multor vehicule găurite de gloanţe au fost văzute miercuri dimineaţă, atestând luptele armate din apropiere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici