Evgheni Şevciuk: Presiunile Ucrainei asupra Transnistriei, incompatibile cu statutul său de garant

Presiunile exercitate de Ucraina asupra Transnistriei, o regiune separatistă din Republica Moldova, sunt incompatibile cu statutul său de garant la negocierile privind soluţionarea conflictului, a declarat miercuri pentru Itar-Tass liderul transnistrean Evgheni Şevciuk.

1249 afișări
Imaginea articolului Evgheni Şevciuk: Presiunile Ucrainei asupra Transnistriei, incompatibile cu statutul său de garant

Evgheni Şevciuk (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

"Sunt preocupat de declaraţiile unor oficiali ucraineni care spun că Transnistria ar reprezenta o ameninţare militară", a declarat Evgheni Şevciuk.

Liderul transnistrean şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu acţiunile Ucrainei, care a început consolidarea graniţei cu Transnistria.

"Au fost săpate tranşee antitanc. (...) Grănicerii îi avertizează pe bărbaţii cu paşapoarte ruseşti la trecerea frontierei. Considerăm astfel de măsuri excesive. Nu am planificat şi nu planificăm acţiuni agresive împotriva vecinilor noştri ", a spus Şevciuk.

Guvernul transnistrean depune eforturi "pentru a ajunge la înţelegere reciprocă, care ar ajuta la continuarea politicii de bună vecinătate cu partenerii noştri, atât de la Chişinău, cât şi de la Kiev", a continuat el.

De asemenea, Evgheni Şevciuk a acuzat Ucraina de impunerea unei blocade economice şi de împiedicarea transporturilor către Transnistria. "Transnistria suferă pierderi din cauza problemelor întampinate de transporturile de mărfuri pe teritoriul Ucrainei. Multe dintre ele au întârzieri", a precizat liderul de la Tiraspol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici