Evgheni Şevciuk: Transnistria nu reprezintă nicio ameninţare pentru Ucraina

Transnistria nu reprezintă nicio ameninţare pentru Ucraina, dă asigurări Evgheni Şevciuk, liderul regimului separatist de la Tiraspol, respingând astfel afirmaţiile unor oficiali ucraineni, relatează site-ul agenţiei TASS.

394 afișări
Imaginea articolului Evgheni Şevciuk: Transnistria nu reprezintă nicio ameninţare pentru Ucraina

Evgheni Şevciuk: Transnistria nu reprezintă nicio ameninţare pentru Ucraina

"Suntem îngrijoraţi de afirmaţiile unor oficiali din Ucraina privind presupusa ameninţare militară reprezentată de Transnistria. Noi am spus de multe ori că oamenii care locuiesc aici sunt paşnici. Nu am avut niciodată acţiuni agresive împotriva vecinilor şi nu pregătim nici acum", afirmă Evgheni Şevciuk.

"Eforturile regimului transnistrean au rolul de a ajunge la un acord reciproc acceptat care să permită aplicarea unor politici de pace şi bună-vecinătate cu partenerii din Republica Moldova şi Ucraina", adaugă liderul separatist transnistrean.

Şevciuk a reacţionat astfel la declaraţii făcute săptămâna trecută de ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, potrivit căruia Transnistria ar reprezenta "o ameninţare" pentru Ucraina. "Suntem ameninţaţi nu doar dinspre est, ci şi dinspre sud. (...) Este necesar să suplimentăm numărul unităţilor şi nu cred că este vorba de doar un batalion, ci de forţe mult mai importante, din cauza ameninţării provenind din Transnistria", a afirmat Poltorak.

Ucraina se confruntă cu un conflict separatist în estul ţării, bilanţul luptelor izbucnite în martie fiind de cel puţin 4.300 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici