Exerciţii în forţă. Marina rusă efectuează primul test cu rachetă antinavă supersonică pe Marea Neagră VIDEO

  • Marina rusă a lansat, pentru prima dată, o rachetă de croazieră antinavă supersonică în Marea Neagră.
  • Oficialii militari ruşi susţin că o epavă, care juca rolul de navă-ţintă, a fost lovită de rachetă la 100 de secunde după lansare.
  • Rusia a alarmat Occidentul şi Ucraina în ultimele săptămâni cu o acumulare masivă de trupe de-a lungul frontierei ucrainene şi în Crimeea anexată.
1695 afișări
Imaginea articolului Exerciţii în forţă. Marina rusă efectuează primul test cu rachetă antinavă supersonică pe Marea Neagră VIDEO

Foto: Captură Youtube

Marina rusă a lansat, pentru prima dată, o rachetă de croazieră antinavă supersonică în Marea Neagră, a anunţat armata vineri, în contextul tensiunilor apărute în urma acumulării trupelor ruseşti în apropierea Ucrainei, notează The Moscow Times.
 
Crucişătorul cu rachete ghidate Moskva a lansat o rachetă turbojet către „capătul opus” al Mării Negre, în cadrul unor manevre militare, conform Ministerului rus al Apărării.
 
Oficialii militari ruşi susţin că o epavă, care juca rolul de navă-ţintă, a fost lovită de rachetă la 100 de secunde după lansare.
 
„Aceste rachete sunt motivul pentru care crucişătorul nostru este numit „ucigaş de portavioane,” a spus un corespondent militar aflat pe punte în timpul lansării.
 
Crucişătorul Moscova al flotei ruseşti din Marea Neagră a lansat pentru prima oară în istoria recentă o rachetă Vulcan, cu ajutorul sistemului lansator de rachete Bazalt,” a scris pe Twitter Ministerul Apărării.
 
 
P-1000 Vulkan este o versiune îmbunătăţită a rachetei Bazalt din era sovietică, cu o rază de acţiune raportată de 800 de kilometri, comparativ cu cei 550 de kilometri ai rachetei Bazalt.
 
Flota Mării Negre a testat sistemul în săptămâna în care a lansat exerciţii de luptă navală cu foc viu cu Moskva, alte nave de război şi elicoptere militare.
 
Rusia a alarmat Occidentul şi Ucraina în ultimele săptămâni cu o acumulare masivă de trupe de-a lungul frontierei ucrainene şi în Crimeea anexată, dintre care unele au început brusc să se retragă săptămâna trecută.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici