Experţi de la Universitatea Oxford: „Posibilul vaccin poate fi disponibil la toamnă"

Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca, a declarat că compania a început deja să producă posibilul vaccin anti Covid-19 de la Universitatea Oxford. Dacă va trece testele umane, acesta poate fi disponibil în toamnă, precizează The Sun.

1144 afișări
Imaginea articolului Experţi de la Universitatea Oxford: „Posibilul vaccin poate fi disponibil la toamnă"

Experiţi de la Universitatea Oxford. „Posibilul vaccin poate fi disponibil la toamnă"

Potrivit cotidianului The Sun, Soriot, directorul executiv al companiei AstraZeneca, a declarat pentru programul Today Radio 4 al BBC: „Începem să fabricăm acest vaccin chiar acum şi trebuie să-l avem gata ca să fie dat în folosinţă până când avem rezultatele pe care le aşteptăm.

„Şi, desigur, cu această decizie vine un risc, dar este un risc financiar şi anume, dacă vaccinul nu funcţionează, şi vom afla acest lucru la sfârşitul lunii august, atunci toate materialele, toate vaccinurile pe care le-am fabricat vor fi irosite.”, a mai precizat oficialul companiei.
 
De asemenea, acesta a spus că AstraZeneca nu va beneficia de niciun profit din furnizarea vaccinului anti Covid-19: „Am considerat că există momente în viaţă atunci când corporaţiile trebuie să intensifice şi să contribuie la rezolvarea unei mari probleme ca aceasta, aşa că am decis să-l facem fără profit.“, a mai precizat Pascal Soriot.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici