Expert din sănătate: Reformele din China nu vor putea preveni următorul virus

  • Potrivit unor experţi din China, dar şi din afara ţării, ultimele planuri ale Beijingului de a-şi reforma sistemul de control al bolilor s-ar putea să nu îmbunătăţească capacitatea de a preveni viitoarele epidemii.
  • Reformele, anunţate la sfârşitul lunii mai, nu rezolvă toate problemele expuse de noul coronavirus şi nu abordează cenzura şi lipsa de transparenţă pe care mulţi experţi le consideră responsabile de transformarea unui focar izolat în centrul chinezesc Wuhan într-o pandemie.
621 afișări
Imaginea articolului Expert din sănătate: Reformele din China nu vor putea preveni următorul virus

Experţii: Reformele din China nu vor putea preveni următorul virus

„Cea mai mare problemă din China sunt guvernele locale care se tem că epidemiile pot avea impact asupra stabilităţii sociale”, a spus Yang Gonghuan, fost şef adjunct al Centrului Chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Beijing.

„Nu doresc ca reporterii să vorbească şi nu vor oameni ca Li Wenliang,” a adăugat acesta.

Li a fost medic în Wuhan şi a fost achetat pentru  „răspândirea de zvonuri” când a încercat să tragă un semnal de alarma cu privire la boală. El a murit ulterior de coronavirus.

Reformele, care până în prezent sunt doar proiecte, fără detalii privind calendarul sau finanţarea, au fost primite cu scepticism.

„Din focarul SARS (sindromul respirator sever acut) şi din focarul COVID este foarte clar faptul că factorii politici şi instituţionali au complicat şi compromis capacitatea întregului guvern de a face faţă epidemiei”, a declarat Yanzhong Huang un expert în sănătate publică la Consiliul pentru Relaţii Externe din SUA.

China a raportat peste 80.000 de cazuri şi 4.634 de decese cauzate de COVID-19, boala respiratorie cauzată de virus. Tratarea virusului de către ţară este din nou în centrul atenţiei după ce peste 150 de noi infecţii au fost raportate la Beijing în ultima săptămână, cea mai mare cifră din luna februarie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici