Experţi din Columbia vor antrena militari ucraineni în operaţiuni de deminare. Antrenamentul se va face într-o ţară NATO

Forţele armate columbiene vor trimite o echipă în Europa pentru a-i instrui pe militarii ucraineni în operaţiuni de înlăturare a minelor antipersonal, a anunţat ministerul Apărării din Columbia, prin intermediul unui comunicat.

982 afișări
Imaginea articolului Experţi din Columbia vor antrena militari ucraineni în operaţiuni de deminare. Antrenamentul se va face într-o ţară NATO

11 ingineri militari din Columbia vor fi trimişi în Europa, iar antrenamentul se va face într-o ţară NATO din apropierea Ucrainei.

„Columbia este, ca întotdeauna, angajată faţă de valorile libertăţii şi drepturilor omului şi, în acest caz, aduce o contribuţie concretă în calitate de ţară parteneră globală a NATO", a declarat ministrul columbian al Apărării, Diego Molano Aponte, potrivit CNN.

În martie, preşedintele american Joe Biden a anunţat că va desemna Columbia drept „aliat important non-NATO”, consolidând legăturile economice şi de securitate dintre americani şi columbieni.

În prezent, există mai multe naţiuni care sunt desemnate ca aliaţi majori non-NATO ai SUA, printre care Australia, Japonia, Israel, Filipine şi Qatar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici