Experţi din Germania pledează pentru revenirea treptată la NORMAL. „O închidere generală nu este o soluţie pe termen lung"

  • 14 experţi ai universităţilor şi institutelor de cercetare din Germania propun revenirea treptată la normal
  • Cui ar putea să le fie ridicate restricţiile: Regiunilor cu rate scăzute de infecţie, fabricilor puternic automatizate, dar şi zonelor cu persoane mai puţin vulnerabile, cum ar fi şcolile şi universităţile.
  • ”O închidere generală nu este o soluţie pe termen lung", crede Martin Lohse, preşedintele Societăţii de Ştiinţe şi Medici din Germania.
2807 afișări
Imaginea articolului Experţi din Germania pledează pentru revenirea treptată la NORMAL. „O închidere generală nu este o soluţie pe termen lung"

Un grup de experţi din Germania pledează pentru revenirea treptată la normal. „O închidere generală nu este o soluţie pe termen lung"

Un grup de oameni de ştiinţă renumiţi din diverse discipline pledează pentru eliminarea treptată a restricţiilor introduse din cauza pandemiei mondiale de coronavirus. Acestea ar trebui să fie diferenţiate şi slăbite treptat, în timp ce se cântăresc continuu riscurile, potrivit cercetătorilor conduşi de preşedintele Ifo Clemens Fuest şi Martin Lohse, preşedintele Societăţii de Ştiinţe şi Medici din Germania.

Prioritatea ar trebui să fie restricţiile care generează costuri economice ridicate sau care conduc la probleme sociale şi de sănătate puternice, conform propunerii publicate vineri de către cei 14 experţi ai universităţilor şi institutelor de cercetare din Germania.

Regiunile cu rate scăzute de infecţie şi capacităţi gratuite în sistemul de sănătate ar putea fi primele unde să se ridice restricţiile. De asemenea, eliminarea restricţiilor ar trebui să se aplice sectoarelor cu un risc scăzut de infecţie, cum ar fi fabricile puternic automatizate, dar şi zonelor cu persoane mai puţin vulnerabile, cum ar fi şcolile şi universităţile.

Conform cercetătorilor, nu este realist să credem că vaccinarea o să fie posibilă înainte de 2021.

„Restricţiile actuale au sens şi încep să aibă efect”, a spus Lohse.  Cu toate acestea, pe lângă costurile economice şi sociale ridicate, acestea ar avea şi consecinţe medicale grave, de exemplu pentru pacienţii cu alte boli grave. El spune că în cele din urmă sistemul nostru imunitar ne poate proteja. 

"Pentru că trebuie să luăm în considerare faptul că pandemia ne va ţine ocupaţi încă multe luni şi în cele din urmă doar sistemul nostru imunitar ne poate proteja, avem nevoie de o strategie flexibilă, bazată pe riscuri. O închidere generală nu este o soluţie pe termen lung", a subliniat Lohse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici