Experţi NASA le oferă consiliere psihologică minerilor blocaţi în subteran în Chile

Experţi NASA le oferă asistenţă psihologică celor 33 de mineri blocaţi în mina din Chile, recomandându-le să înfiinţeze "o comunitate subterană", informează BBC News online.

31 afișări
Imaginea articolului Experţi NASA le oferă consiliere psihologică minerilor blocaţi în subteran în Chile

Experţi NASA le oferă consiliere psihologică minerilor blocaţi în subteran în Chile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De asemenea, specialiştii NASA le-au transmis minerilor rămaşi în subteran din 5 august că trebuie să stabilească în mod precis numărul convorbirilor telefonice pe care le au cu rudele de la suprafaţă.

Pentru a trece timpul mai uşor, minerii au putut urmări în direct meciul dintre Chile şi Ucraina, pierdut de chilieni cu 1 la 2.

Între timp, echipele de intervenţie continuă să lucreze la două tuneluri de salvare pentru scoaterea minerilor blocaţi la adâncimea de 700 de metri. Lucrările vor dura între două şi patru luni.

Specialiştii NASA i-au sfătuit pe mineri să formeze "o comunitate subterană" cât timp vor sta în mină. "Trebuie să existe roluri şi responsabilităţi, iar dacă se vor sătura de aceste roluri se pot schimba între ei", explică psihologul NASA Albert Holland.

"Organizarea este o formă a normalităţii, este un aspect important al structurii sociale şi comunităţii", subliniază expertul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici