Experţii recomandă suplimentarea măsurilor de securitate la Capitoliu

  • Experţi: Poliţia Capitoliului nu a avut suficient personal şi echipamente pentru a face faţă violenţelor din ianuarie
  • O comisie de experţi recomandă măsuri suplimentare de protecţie în jurul Congresului SUA
  • Protestele violente produse pe 6 ianuarie la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi zeci de răniţi
177 afișări
Imaginea articolului Experţii recomandă suplimentarea măsurilor de securitate la Capitoliu

Experţii recomandă suplimentarea măsurilor de securitate la Capitoliu

Poliţia Capitoliului nu a avut suficient personal şi echipamente pentru a face faţă protestelor violente produse pe 6 ianuarie, arată un raport al experţilor în securitate, care propun măsuri suplimentare de protecţie în jurul sediului Congresului SUA.

Raportul, coordonat de general-locotenentul în retragere Russel Honoré, a depistat o serie de vulnerabilităţi în colectarea informaţiilor, în structura ierarhică şi în comunicare, probleme care au îngreunat intervenţia pentru oprirea violenţelor din 6 ianuarie. Poliţia Capitoliului "nu avea personal suficient, nu avea suficiente echipamente şi era instruită inadecvat", arată raportul, conform publicaţiei The Hill.

Experţii în securitate recomandă măsuri suplimentare de protecţie la Capitoliu, inclusiv mobilizarea a sute de agenţi de poliţie în plus şi dotarea cu un gard de perimetru demontabil.

Autorii raportului propun ca actualul gard metalic, instalat după violenţele produse pe 6 ianuarie, să fie înlocuit cu un "gard mobil", uşor de montat şi demontat. Pe termen lung, "ar trebui construit un sistem integrat retractabil" în jurul Capitoliului, conform raportului.

Experţii pledează pentru suplimentarea numărului agenţilor de poliţie cu cel puţin 874 de membri. Agenţii de poliţie ar trebui echipaţi cu sisteme video. În prezent, Poliţia Capitoliului are peste 2.300 de angajaţi. În plus, raportul recomandă reînfiinţarea unităţii agenţilor cu cai, pentru intensificarea observării grupurilor de protestatari şi pentru facilitarea intervenţiilor.

Săptămâna trecută, Poliţia Capitoliului a cerut Departamentului american al Apărării prelungirea cu două luni a prezenţei membrilor Gărzii Naţionale la sediul Congresului SUA. Cererea evidenţiază preocupările privind securitatea sediului Congresului Statelor Unite, la două luni după violenţele soldate cu cinci morţi şi zeci de răniţi. Peste 5.000 de membri ai Gărzii Naţionale se află în momentul de faţă în centrul Washingtonului.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a avertizat că riscurile generate de rasism şi de extremismul antiguvernamental vor persista până cel puţin în 2022. "Evaluarea noastră este că ameninţările extremiste interne vor continua să genereze riscuri ridicate privind violenţe în SUA. Ne aşteptăm ca extremiştii cu motivaţie rasială şi etnică, precum şi extremiştii antiguvernamentali şi antiautoritate să continue să genereze ameninţări de terorism intern în cursul anului 2021 şi chiar în 2022", a declarat săptămâna trecută Jill Sanborn, director adjunct al diviziei antiterorism a FBI.

Autorităţile americane au arestat peste 270 de indivizi în cadrul investigaţiei privind violenţele comise la Capitoliu pe 6 ianuarie, soldate cu cinci morţi şi zeci de răniţi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici