Experţii sunt tot mai ingrijoraţi cu privire la răspândirea virusului pe ambalajele de mâncare

  • Specialiştii spun că este posibil ca virusul să fie transmis cu ajutorul produselor congelate
  • Depozitele de produse congelate sunt un mediu propice pentru ca virusul să supravieţuiască
  • Oraşul chinez Guangzhou a interzis importul de carne congelată
11033 afișări
Imaginea articolului Experţii sunt tot mai ingrijoraţi cu privire la răspândirea virusului pe ambalajele de mâncare

Experţii sunt tot mai ingrijoraţi cu privire la răspândirea virusului pe ambalajele de mâncare

Dovezile indică faptul că este puţin probabil ca ambalajele de mâncare să poată transporta virusul peste graniţe, dar produsele contaminate continuă să fie în centrul atenţiei, mai ales în China. Aceste temeri alimentează incertitudinea dacă industria de 220 de miliarde de dolari cu alimente congelate ar putea fi implicată în răspândirea Covid-19, relatează Bloomberg.
 
China a descoperit urme de virus pe ambalaje şi mâncare, lucru ce ridică suspiciuni cu privire la importul de produse, în contextul în care Beijingul şi portul Dalian au înregistrat noi cazuri de coronavirus. Într-o acţiune fără precedent, Guangzhou, un oraş de 15 milioane de locuitori, a interzis importul de carne congelată care provine din zone unde cazurile de Covid-19 sunt ridicate.
 
Depozitele de produse congelate sunt medii ideale pentru ca virusul să se răspândească, datorită temperaturilor joase şi aerului uscat. Deşi nu există dovezi clare că virusul poate fi transmis prin mâncare, experţii rămân sceptici şi consideră că pericolul este major.
 
"Ştim că viruşii, de obicei, pot supravieţui dacă sunt îngheţaţi. În teorie, asta înseamnă că infecţia se poate răspândi în acest mod. Dar in realitatea, există un risc scăzut ca acest lucru să se întâmple pentru că trebuie îndepliniţi mai mulţi paşi", a spus Benjamin Cowling, şeful departamentului de epidemiologie şi biostatistică de la Universitatea Hong Kong.
 
Pentru ca cineva să fie contaminat, coronavirusul ar trebui să supravieţuiască îngheţării şi, mai apoi, dezgheţării. Ulterior, acesta ar trebui să ajungă pe mâinile cuiva, iar apoi în gură sau nas. "Nu cred că ar putea un mod frecvent de transmitere, dar ar putea fi posibil", a mai spus expertul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici