Explozia de la Sankt Petersburg a fost cauzată de un "dispozitiv exploziv improvizat"-autorităţi

Explozia produsă miercuri în depozitul unui supermarket din Sankt Petersburg, în urma căruia zece persoane au fost rănite, a fost cauzată de un "dispozitiv exploziv improvizat", a declarat Svetlana Petrenko, purtătoare de cuvânt a Comisiei de Investigaţii din Rusia, potrivit postului France 24.

1325 afișări
Imaginea articolului Explozia de la Sankt Petersburg a fost cauzată de un "dispozitiv exploziv improvizat"-autorităţi

Explozia de la Sankt Petersburg a fost cauzată de un "dispozitiv exploziv improvizat"-autorităţi

"Potrivit informaţiilor preliminare, explozia unui obiect neidentificat s-a petrecut în magazin", a declarat purtătoarea de cuvânt.

Explozia a fost cauzată de un "dispozitiv exploziv improvizat cu o forţă echivalentă cu cea generată de 200 de grame de TNT cu fragmente letale", a adăugat Svetlana Petrenko, care a precizat că autorităţile au iniţiat o anchetă pentru tentativă de omor.

Explozia a avut loc într-un spaţiu pentru depozitare din Supermarketul Perekrestok, situat în nord-estul oraşului Sankt-Petersburg.

Cel puţin zece persoane au fost rănite în explozie, iar patru au fost transportate la spital. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din clădire, informează postul Russia Today.

Comisia de investigaţii a refuzat, deocamdată, să catalogheze incidentul ca fiind unul de tip terorist.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici