Explozia de lângă Viena | Nu există indicii privind fapte de terorism

Oficiul federal pentru Protecţia Constituţiei şi combaterea terorismului (BVT), agenţia de informaţii interne din Austria, a anunţat că nu există semne privind un posibil atac deliberat în cazul exploziei de la terminalul de gaze naturale din Baumgarten, de lângă Viena, potrivit site-ului Reuters.

215 afișări
Imaginea articolului Explozia de lângă Viena | Nu există indicii privind fapte de terorism

"Până în acest moment nu există semne ale unui atac deliberat sau unei acţiuni plănuite", se afirmă într-un raport al instituţiei.

"Chiar şi semne ale unui posibil complot terorist sunt excluse cu un grad ridicat de probabilitate", a mai precizat agenţia.

Autorităţile austriece au anunţat că explozia ar fi fost cauzată de o defecţiune tehnică, iar în urma deflagraţiei a izbucnit un incendiu masiv.

Explozia, produsă marţi dimineaţa, s-a soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor 21 persoane.

Aflat în apropiere de frontiera cu Slovacia, terminalul de Baumgarten este cel mai important nod de distribuţie a gazului natural importat din Rusia, Norvegia şi alte state, pe aici trecând aproximativ 40 de miliarde de metri cubici de gaz natural pe an.

O treime din exporturile Rusiei de gaz natural spre Europa trec prin nodul de distribuţie de la Baumgarten an der March.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici